When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Az időjárás ismét gondokat okoz az áramellátásban

A vihar ismét gondokat okoz az áramellátásban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, jelenleg is dolgoznak a hibák kijavításán - közölte honlapján az E.ON Zrt. pénteken. A térségi védelmi bizottság tájékoztatása szerint tizenhat település 11 420 fogyasztói helyén akadozik a szolgáltatás.

Az időjárás ismét gondokat okoz az áramellátásban

A meghibásodások fő oka, hogy a nagy erejű szél ismét fákat döntött a vezetékekre, illetve az elmúlt napokban az ingoványos talajba állított oszlopokat több helyen is megdöntötte - olvasható a www.eon-hungaria.com oldalon.


Délelőtt ismét áram nélkül maradt Demecser, Kemecse és Beszterec jó része. Emellett Nagyhalász-Homoktanyáról, Kótajból, Nyíregyháza-Nyírszőlősről, Nyíregyháza-Nagyszállásról, Nyíregyháza-Felsősimáról, Nagykállóból és Nyírturáról is áramszünetet jeleztek. Az elmúlt hétvégén a Dunántúlról átvezényelt szerelők és eszközök - készülve az újabb viharra - a térségben maradtak, így a szolgáltató azonnal nagy erőkkel tud reagálni bármilyen üzemzavarra - írta közleményében az E.ON.

A tájékoztatás szerint "az elektromos hálózat végleges és tartós helyreállítását csak az időjárási körülmények rendeződése, a talajviszonyok javulása után tudják megkezdeni", a társaság addig is ügyfelei megértését kéri "az esetlegesen előforduló rövidebb áramkimaradásokért".

A térségi védelmi bizottság vezetői péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatójukon elmondták: tizenhat településen 11 420 fogyasztói helyen akadozik az áramellátás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a viharos erejű széllökések okoznak üzemzavart a középfeszültségű vezetékhálózaton.

Az újabb üzemzavar ugyanazokat a körzeteket érinti, amelyekben egy hete is jelentős áramkiesést okozott az időjárás, így a kemecsei, nyírbátori, ibrányi, nyíregyházi és a nagykállói, valamint kis részben a kisvárdai járás településeit.

Az E.ON és az Ökumenikus Szeretetszolgálat mellett a katasztrófavédelem is aggregátorokkal segíti az áram nélkül maradt településeket és önkormányzatokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

 

MTI 

 

Ez érdekelni fogja