When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Szükségállapotot hirdettek a hóvihar miatt Amerikában

Miközben Washingtont szerdán megkímélte a hóvihar, az amerikai fővárossal szomszédos Virginia állam kormányzója szükségállapotot hirdetett, mert a vihar miatt 123 ezer fogyasztó maradt áram nélkül. 

Szükségállapotot hirdettek a hóvihar miatt Amerikában

Az ítéletidő miatt szerdán kilenc államban összesen 160 ezer háztartás, cég és intézmény áramellátása szakadt meg. Virginiában a hóréteg vastagsága sok helyen 10 és 30 centiméter közötti. Az állam rendőrségét éjfél óta 367 közlekedési balesethez és 237 elakadt gépjárműhöz riasztották.

A legvastagabb, 37,6 centiméteres hótakaró a Nyugat-Virginia állambeli Sugar Grove környékén alakult ki. A chicagói reptérnél 23 kilométeres havat mértek. Ohio állam középső és déli régióiban mintegy félszáz tanintézményben maradt el az oktatás.

A nap folyamán mintegy 2 ezer repülőjáratot töröltek, a legtöbbet közülük Washington, Philadelphia és New York körzetében.

Washingtonban elővigyázatosságból 374 ezer szövetségi alkalmazott számára rendelték el, hogy maradjanak otthon és az iskolák is zárva tartottak. Még a külügyminisztérium és a Fehér Ház rendes sajtótájékoztatóit is lemondták. Az amerikai fővárosban a nap folyamán sűrű hó eset, amely azonban szinte azonnal elolvadt.

A meteorológiai szolgálat az atlanti partvidék középső államaira érvényes viharjelzést adott ki és áradásra figyelmeztetett. 

MTI

Ez érdekelni fogja