When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

"Minden idők legszörnyűbb hóvihara" – Már kilenc halott Japánban

Kilencre nőtt a Japánban pusztító hóvihar halálos áldozatainak száma. Az ítéletidő házakat rongált meg és számos településen áramkimaradásokhoz vezetett. 

"Minden idők legszörnyűbb hóvihara" – Már kilenc halott Japánban

Fél tucat munkás órákon át dolgozott egy, a hóban rekedt kocsinak a kimentésén. Egy négyfős család utazott benne. Mindannyian meghaltak. A negyvenéves édesanya és három gyermeke a kocsiba visszaáramló szén-monoxid miatt fulladt meg. - Az autójukat teljesen ellepte a hó - magyarázza elkeseredetten az egyik tűzoltó. Nem messze tőlük egy másik nő autója is a hóban rekedt. A 23 éves fiatal megpróbált kijutni a járműből, de a hidegben erejét vesztette, és meghalt a hóban. Az ítéletidő főként Japán északi részét sújtja. A tűzoltók több embert az utcán találtak meg, kihűlés okozta halálukat. Egy nőt például mindössze 100 méterre lakásától találtak meg a mentők. Megmenteni azonban már nem tudták. A helyiek szerint minden idők legszörnyűbb hóvihara volt a hétvégén, a 135 kilométer per órás széllökések jelentős pusztítást okoztak. Házak tetejét szakították le, és áramkimaradásokhoz vezettek több településen is.

Forrás: Hír TV

Ez érdekelni fogja