When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Partra fújva mentették a jégen rekedt őzt - videó

Egy kanadai biológus lefilmezte, ahogy egy helikopterpilóta a rotor keltette széllel fújta biztonságba a befagyott tavon rekedt állatot.

 

 

Partra fújva mentették a jégen rekedt őzt - videó

A nőstény és gidája egy vékony jéggel borított kanadai tavon esett csapdába - jelentette a CBC. A bajba jutott állatokat Ian Waugh, egy nyugdíjas biológus pillantotta meg. A biológus elmondása szerint az állatok több órán át voltak a jégen, és a nőstény alatt többször is beszakadt a jég, és annyira ki volt merülve, hogy végül már nem tudott lábra állni.

Waugh végül a természetvédelmi hatóság segítségét kérte az állatok kimentésére, akik egy helikoptert küldtek, mert a jég olyan vékony volt, hogy nem bírta volna el egy ember súlyát. A helikopter érkezése a gidát annyira megrémítette, hogy kifutott a partra, de kimerült anyja nem bírt lábra állni. A pilóta ekkor a lehető legjobb megoldást választotta: a rotor szelével egyszerűen lefújta a jégről az állatot, és az őz így ki is jutott a partra. Ott ugyan még egy kis segítségre volt szüksége, de nem sokkal később már a szárazföldön szaladhatott.

 

A helikopterpilóta a CBC-nek elmondta: nem ez volt az első eset, hogy ezzel a módszerrel mentett meg egy befagyott tavon rekedt állatot. Waugh pedig „nagyon egyszerű, elegáns megoldásként" jellemezte a mentőötletet. Amit egyébként már többször is alkalmaztak, több helyen is.

2010-ben egy oklahomai televízió híradós helikopterpilótája, Mason Dunn, egy tehénborjút mentett ki ezzel a módszerrel egy befagyott tóról, természetesen egyben le is filmezve a szokatlan mentést.

Dunn előtt sem volt ismeretlen a borjú kimentésére használt módszer. Három évvel korábban ugyanis már sikerrel alkalmazta egy jeges folyón rekedt őz kimentésére.

Forrás: hir24.hu

 

 

 

 

Ez érdekelni fogja