When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Apadnak a folyók és a patakok Vas megyében

A késő esti órákban tetőzött a Rába Sárvárnál, és megindult a lassú apadás, ennek ellenére egyelőre másodfokú az árvízvédelmi készültség a folyó körmendi és sárvári szakaszán - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel. 

Apadnak a folyók és a patakok Vas megyében

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint az enyhe idő miatt további hóolvadásra lehet számítani a vízgyűjtőkön, ezért csak lassú, elhúzódó apadás várható, és jelentősebb völgyi elöntésekkel is számolni kell.

A vízügyi igazgatóság, a katasztrófavédelem és a polgárőrség folyamatos figyelőszolgálatot tart, de éjszaka védekezési feladatok végrehajtására már nem volt szükség.

Vas megyében vízátfolyások miatt már csak hét lezárt útszakasz van, továbbra sem járható a Molnaszecsőd és Katafa, Őriszentpéter és Rönök, a Csörötnek és Vasszentmihály, a Vasegerszeg és Nagygeresd, az Acsád és Bük, a Sótony és Ikervár, valamint a Körmend és a 74168 számú bekötő út közötti szakasz - áll a közleményben.MTI 

Ez érdekelni fogja