When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Sárvárnál délután tetőzhet a Rába

Magas, négyszáz centiméter fölötti vízállásra és komoly völgyi elöntésekre kell számítani a Rába mentén Sárvár térségében, ahol a délutáni órákra várják a levonuló árhullám tetőzését 

Sárvárnál délután tetőzhet a Rába

Magas, négyszáz centiméter fölötti vízállásra és komoly völgyi elöntésekre kell számítani a Rába mentén Sárvár térségében, ahol a délutáni órákra várják a levonuló árhullám tetőzését - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel csütörtökön délelőtt.

    Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a Rába szentgotthárdi szakaszán már elsőfokúra csökkentették, Körmendnél azonban egyelőre a szerda délutáni tetőzés ellenére is fenntartják a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget.
    A szóvivő közlése szerint az éjszaka sehol nem volt szükség a védekezési munkálatok folytatására, Sárvárnál azonban komoly völgyi elöntésekre kell számítani és valószínűleg másodfokú vagy harmadfokú árvízvédelmi fokozat elrendelésére lesz szükség.
    A katasztrófavédelem Sárvár körzetébe csoportosította át az erőket, a helyi védelmi bizottság pedig délelőtti ülésén egyezteti a szükséges árvízvédelmi lépéseket - fűzte hozzá.
    Balogh Nikoletta közleményében tájékoztatott arról is: Vas megyében 12 útszakasz van teljesen lezárva a forgalom elől vízátfolyások miatt, négy további útszakaszon pedig félpályás útlezárás van.

MTI

 

 

Ez érdekelni fogja