When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hatalmas lavinaomlás Horvátországban halálos áldozattal

Életét vesztette egy horvát hegymászó a horvát-boszniai határon fekvő hegyvidéken történt hatalmas lavinaomlásban - jelentette vasárnap a zágrábi média.

Hatalmas lavinaomlás Horvátországban halálos áldozattal

Több mint kétszáz horvát és boszniai hegyi mentő több órán át kereste a két ország határán fekvő Kamesnica-hegységben az eltűnt 52 éves hegymászót. Fémdetektorokkal és keresőkutyákkal kutattak utána. Vasárnap délután találta meg a holttestét egy keresőkutya a hegylánc boszniai oldalán, félméteres hóréteg alatt. A horvát sajtó szerint a hegymászó síléceit és síbotjait a hógörgeteg alján találták meg, míg a holtestét a legtetején.

A hegymászó három másik társával együtt járt Kamesnicán, és szombaton egy hatalmas, mintegy ezer méter hosszú és százötven méter széles lavina sodorta el őket. Három hegymászót élve találtak meg a hó alatt, de mindnyájan súlyos sérüléseket szenvedtek.

Mind a négy bajba került férfi tapasztalt hegymászó volt, s közülük az, aki meghalt, megjárta a Himaláját, és megmászta a legmagasabb európai hegycsúcsok többségét.
MTI

 

 

 

Ez érdekelni fogja