When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Mennydörgéses hóvihar tombolt az Egyesült Államokban (Videó)

Mennydörgéses hóvihar bénította meg a közlekedést csütörtökön az Egyesült Államok középső régióiban. Az ítéletidő összesen mintegy 60 millió embert érint, 20 államban, csaknem 2 millió négyzetkilométeren.

Mennydörgéses hóvihar tombolt az Egyesült Államokban (Videó)

Az érintett területen számos helyen zárva maradtak a közhivatalok és az iskolák.


Kansas, Nebraska, Texas, Oklahoma és Illinois nagy része fehérbe öltözött. A kansasi Dodge City környékén 46 centiméter hó esett. Jay Nixon, Missouri állam kormányzója szükségállapotot hirdetett a 25 centiméteres, lucskos hótakaró miatt.

Szükségállapot van a missouri Kansas Cityben is, ahol a repülőteret is bezárták az 1912 óta nem tapasztalt intenzitású hóvihar miatt, amely 30 centiméternyi csapadékot hozhat. Járatokat kellett törölni St. Louis, Dallas/Fort Worth, Chicago és Denver repterein is. Vékony hóréteget jelentettek az arizonai, az új-mexikói és a dél-kaliforniai sivatagokból is.

Miközben a hóvihar északon Észak- és Dél-Dakota állam felé tart, délen, Arkansasban és Missouriban jeges, helyenként tornádókkal kísért zivatarok keserítették meg a helyiek életét. Az özönvízszerű esőzések pénteken is folytatódnak majd.

Az ítéletidő számos közlekedési balesetet okozott, Oklahomában egy tizenéves fiatal életét vesztette. Arkansas északi részén egy iskolabusz csúszott le az útról, három tanuló megsérült.

MTI

 

 

Ez érdekelni fogja