When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Meteorológiai riasztás Olaszországban

A rendkívüli havazás miatt hétfőn meteorológiai riasztást rendeltek el Olaszország északi tartományaiban, de havazott a déli Capri-szigetén is.

Meteorológiai riasztás Olaszországban

Az idei tél eddigi legrosszabb napjának nevezték a hétfőit az olasz meteorológusok.


A polgári védelem riasztást rendelt el egész Észak-Olaszországban, ahol rendkívüli hideget és nagy mennyiségű havat várnak a következő 24 órában.

Milánóban hétfő reggel óta havazott, Genova kikötőjét hóvihar sújtotta.

Tizenegy tartományban (Piemonte, Valle d'Aosta, Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige, Toscana, Emilia Romagna, Marche, Umbria) vasárnap estétől több autósztrádaszakaszon leállították a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok forgalmát.

A milánói Linate repülőtéren az Alitalia légitársaság több járatát felfüggesztette. Több tartományban akadozik a vasúti közlekedés.

Milánó polgármestere arra kérte a lakosságot, ha nem muszáj, ne üljenek autóba. A város összes menhelyét egész napra megnyitották az utcán élő 2500 hajléktalan befogadására.

Parma közelében egy ötvenéves, olasz hajléktalan megfagyott.

A liguriai Genovában és a toszkán Livornóban és Pistoiában is zárva tartottak az iskolák. 

Havazott a Róma körüli hegyekben és fehér pelyhekre ébredt a Nápollyal szemközti Capri szigete is. Hótakaró borítja a calabriai Sila hegyeit, ahol 3 méteres havat mértek.

 

MTI 

 

Ez érdekelni fogja