When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Veszélyessé váltak a havazás miatt az erdők

A jelentős mennyiségű hó miatt, csütörtökre virradóra veszélyessé váltak a Pilis és a Visegrádi-hegység erdei, valamint a főváros környéki parkerdők. A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a kirándulókat, ne induljanak az említett erdőkbe - értesült a HavariaPress. 

Veszélyessé váltak a havazás miatt az erdők

Csütörtökre virradóra helyenként 30-40 centiméter hó esett a Pilis és a Visegrádi-hegység magasabban fekvő területein, ahol az előrejelzések szerint a hétvégén további csapadék várható. 

A főváros környéki parkerdőkben pedig sok helyen hótörés alakult ki, azaz a fák lombkoronája, ágai a nedves hó súlya alatt séta- és turistautakra, erdészeti utakra dőltek. A felázott talaj miatt egész fák is kidőltek, megnehezítve a turistautak megtisztítását. 

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a kirándulókat, hogy a balesetek elkerülése érdekében a veszélyes időszakban ne induljanak a Pilis és Visegrádi-hegység erdeibe, különösen kerüljék el a nehezen járható útszakaszokat, mint például a Rám-szakadékot. A Budai-hegységben is csak fokozott figyelemmel látogatható az erdőterület. MTI

Ez érdekelni fogja