When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Vörössé vált egy ukrajnai folyó vize (Videó)

Vörös színű lett a kelet-ukrajnai Donyeck megye egyik folyója, ökológusok azt állítják, hogy a benne élő halak mind elpusztultak. 

Vörössé vált egy ukrajnai folyó vize (Videó)

Az esetről a helyi Donbassz nevű tévécsatorna adott hírt hétfő esti műsorában. A Szelidovo települést keresztülszelő Szolenaja folyó vize csaknem egy hónapja vörös színű. A helyi lakosok amiatt aggódnak, hogy ha melegszik az idő, káros gázok szabadulhatnak fel a vízből.

A városi polgármesteri hivatalnál egy speciális bizottság alakult az eset kivizsgálására. Mindazonáltal a helyi vezetés szerint a lakosság egészsége jelenleg nincs veszélyben, mert az ivóvizet a település más forrásból kapja.

A város mellett egy bezárt bánya és egy ércdúsító üzem van. Mindkét vállalat állítja, hogy nincs köze a víz színének megváltozásához.

A bánya vezetői elmondták, jelenleg náluk nem folyik kitermelés, a felgyűlt vizet szivattyúzzák ki. A bányából a folyóba kerülő vizet folyamatosan ellenőrzik, és a minősége megfelel a normáknak. Az ércfeldolgozónál pedig azt állítják, hogy az ipari hulladékot derítőmedencékbe gyűjtik, onnan nem kerülhetett a folyóba. MTI

 

Ez érdekelni fogja