When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ónos eső és síkos utak nehezítik a közlekedést a Dunántúlon

Vas megyében több helyen is ónos szitálás lassítja a közúti forgalmat, de jegesek az utak a Bakonyban és a Kisalföldön is, míg a Nyírségben havazik, ezért fokozott figyelemre inti a katasztrófavédelem a közlekedőket.

Ónos eső és síkos utak nehezítik a közlekedést a Dunántúlon

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője MTI-nek küldött csütörtök délelőtti tájékoztatása szerint jelenleg az országban 18 megye területén van hótakaró, a legvastagabb hóréteg Győr-Moson-Sopron megyében található, ott helyenként a 40 centimétert is meghaladja.

Az elmúlt időszakban a megye 34 helyén, elsősorban az alsóbbrendű utakon kellett hóátfúvások miatt beavatkozniuk a katasztrófavédelemnek.

Petróczi Tímea közlése szerint szerdán 11 embert mentettek meg a kihűléstől, harmincan sérültek meg különböző közúti és egyéb balesetekben, öten pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. A katasztrófavédelem fokozott figyelemre inti az autósokat, valamint a lakások fűtőberendezései és kéményei ellenőrzésének fontosságára is felhívja a figyelmet.

MTI

 

 

 

Ez érdekelni fogja