When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több millió ember maradt víz nélkül Chilében

Több millió ember maradt víz nélkül Santiagóban, Chile fővárosában. A vízhiány azért alakult ki, mert a sok eső miatt földcsuszamlások voltak a környező hegyekben, ami súlyosan szennyezte az ivóvizet adó folyókat, és működésképtelenné tette a víztisztító telepeket is. 

Több millió ember maradt víz nélkül Chilében

A folyóvizek elszennyeződése miatt több millió ember maradt ivóvíz nélkül Santiagóban és környékén -írja a BBC. A folyók vize azért szennyeződött ilyen súlyosan, mert hatalmas földcsuszamlások voltak a környező Andokban, ráadásul a lezúduló sár miatt több víztisztító üzemet is be kellett zárni. A sárlavina legalább három vízi üzemet kényszerített leállásra.

A BBC szerint nem jöhetett volna rosszabbkor a vízhiány, ugyanis ez a chilei nyár időszaka, amikor a hőmérséklet elérheti a 30 Celsius-fokot is. A vízhiány miatt több mint kétmillió ember maradt víz nélkül az ötmilliós városban, ahol sokan panaszkodtak a rossz tájékoztatásra is. A vízhiány miatt az emberek megrohamozták az üzleteket, hogy palackozott vizet vásároljanak, a hatóságok pedig lajtos kocsival próbálják kielégíteni a lakosság vízigényét. A tervek szerint a vízszolgáltatást helyi idő szerint éjfélre állítják vissza.

Forrás: origo.hu

 

Ez érdekelni fogja