When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ónos eső: Budapesten tartózkodjon az autózástól

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. arra kér mindenkit, hogy Budapesten csak az utazzon autóval kedden, akinek feltétlenül muszáj, ugyanis az előrejelzések szerint ismét ónos eső várható. 

Ónos eső: Budapesten tartózkodjon az autózástól

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az előrejelzések szerint a fővárosban északnyugat felől ónos eső várható, emiatt jegesedhetnek, csúszhatnak az utak. A Pest megyei közútkezelő jelentése szerint Páty és Nagykovácsi térségében már "jégpáncél" borítja az utakat. Hozzátették, megelőző jelleggel továbbra is szórják Budapest útjait, de azok az ónos eső miatt ennek ellenére is jegesek lehetnek, csúszhatnak. 

Az FKF első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, a hidakon, a felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

A társaság arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az előttük lévő járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében.

MTI

 

 

Ez érdekelni fogja