When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Havazás: Moszkvában ismét óriási a káosz az utakon (Videó)

Az elmúlt négy napban lehullott 50 centiméteres hó miatt óriási közlekedési káosz alakult ki hétfőn az orosz fővárosban, Moszkvában, a légi közlekedésben azonban nincs fennakadás.

Havazás: Moszkvában ismét óriási a káosz az utakon (Videó)

A napokban érkezett nagy mennyiségű csapadék meghaladta a szokásos januári átlagot - mondta Pjotr Birjukov alpolgármester, akit az Interfax hírügynökség idézett. Hozzátette, hogy idén már 65 centiméternyi hó hullott a városra, míg az év első hónapjában a szokásos átlag 42 centiméter.


Az önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközt bevetett, hogy megtisztítsa az utcákat. Az elmúlt napokban mintegy 2,5 millió köbméter havat takarítottak el az utakról.

A hó miatt a moszkvai közlekedésben óránkénti 30 kilométeresre csökkent a felszíni tömegközlekedési eszközök sebessége. Egyes főútvonalakon ez a tíz kilométer/órát is alig haladja meg, sok helyütt lépésben haladnak a járművek.

A fővárosi reptereken ugyanakkor nem érződik a havazás hatása. A járatok fogadása és indítása rendben zajlik a három (Seremetyevo, Domogyedovo, Vnukovo) repülőtéren. Nem töröltek járatot, késések sincsenek - közölte a légikikötők szóvivője.

A meteorológiai intézet jelentése szerint ez a hét nagyon hideg lesz Oroszország európai részében. Moszkvában mínusz 19-21 Celsius-fok lesz a hőmérséklet a hét első napjaiban. Az ország más területén, így a távol-keleti Magadán térségében mínusz 49, Közép-Szibériában pedig mínusz 52 Celsius-fokot is mérhetnek. MTI 

 

 

Ez érdekelni fogja