When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hóviharok Japánban - Videó

Egy ember életét vesztette, további mintegy 900-an pedig megsérültek az elmúlt két nap hóviharaiban Japánban - jelentette kedden az NHK televízió.

Hóviharok Japánban - Videó

Tokióban és környékén hétfőn havazott először a tél során, a japán fővárost 8 centiméteres hóréteg lepte be, amire 2006 januárja óta nem volt példa.


A váratlan havazás miatt több száz repülőjáratot töröltek, akadozott a vasúti forgalom, az utakon pedig nagy dugók alakultak ki. A tokiói tömegközlekedés kedden sem állt helyre teljesen, több gyorsforgalmi utat lezárva tartottak. Tucatnyi iskolában szünetelt a tanítás.

Kedden országszerte további 37 belföldi repülőjáratot töröltek, tucatnyi gép késett, 3400 utas pedig a Tokió melletti Narita nemzetközi repülőtéren volt kénytelen tölteni az éjszakát az időjárás okozta fennakadások miatt. A másik tokiói repülőtéren, a Hanedán 1700-an éjszakáztak.

Az NHK jelentése szerint a fővárosban 891 ember szenvedett sérüléseket az erős, helyenként a 120 kilométeres óránkénti sebességet is elérő széllökésekkel kísért havazás miatt. A sérültek nagyrészt a jeges járdákon elcsúszó idős emberek, illetve közlekedési balesetet elszenvedő autósok voltak.

A zord időjárásnak eddig egy halálos áldozata volt, egy 71 éves férfi, aki csatornába zuhant és szörnyethalt hóeltakarítás közben.

 

 

MTI 

 

Ez érdekelni fogja