When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több mint százharminc embert mentett a katasztrófavédelem

Az előzetes összesítések szerint az időjárással kapcsolatban - balesetek és a hideg miatt - hétfőn 133 embert kellett menteniük a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek - mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-nek.

Több mint százharminc embert mentett a katasztrófavédelem

Országszerte hetven elakadt járművön segített és több mint kétszáz műszaki mentést kellett végrehajtania a katasztrófavédelemnek.

Kedden, kora reggelig már tizenkét műszaki mentésben vettek részt a tűzoltók, főként Vas, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megyében - ismertette a helyettes szóvivő.

Hajdu Márton kiemelte, hogy ahol esett valamilyen csapadék, az ráfagyhatott az útra, ezért mindenkit arra kérnek, hogy figyelmesen és a megszokottnál lassabban vezessen, ha pedig a járműve nincs felkészítve a téli időjárásra, inkább válassza a tömegközlekedést. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az esetleges balesetek miatt kedden is előfordulhatnak torlódások.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre az ónos eső miatt adott ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést Somogy, Tolna, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyére, valamint a főváros területére. Emellett az ország nyugati felében nyolc megyében a tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat a kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: napközben számottevő havazás már az Alpokalján és a Kisalföldön sem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik, ott is eső valószínű, csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső vagy hó. Estétől, elsősorban a Dunántúlon, ködre is számítani lehet.

MTI 

Ez érdekelni fogja