When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Egyes északi megyékben hókásásak, néhol jegesek az utak

Egyes északi megyékben az utak latyakosak, hókásásak, Kisújszállás és Hajdúszoboszló térségében az ónos eső miatt néhol jeges az útburkolat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: szerdán csaknem húszan sérültek meg a csúszós utakon, illetve balesetekben. 

Egyes északi megyékben hókásásak, néhol jegesek az utak

Az OKF tájékoztatása szerint szerdán a hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek összesen huszonegy embert mentettek meg a téli időjárás káros következményeitől, közülük hármat a kihűléstől. Tizenhét ember sérült meg a csúszós utakon, illetve közúti és egyéb balesetekben, egy ember pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedett.


Szerdán a legalacsonyabb hőmérsékletet - mínusz 12 fokot - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mérték, de szinte az egész országban fagypont alatt volt a hőmérséklet - tették hozzá.

A közlemény szerint jelenleg tizenkilenc megyében van hó, annak mennyisége Győr-Moson-Sopron megyében néhol eléri a 10 centimétert is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a honlapján azt írta: az északi országrészben Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében havazik, a fő- és a mellékutak latyakosak, hókásásak. Kisújszállás és Hajdúszoboszló térségében az ónos eső miatt jeges az utak felülete. Békés megyében Orosháza közelében zúzmara miatt csúszósak az utak, Veszprém környékén pedig a hajnali lefagyások miatt kellett reggel jeges útszakaszokra számítani.

 

MTI 

 

Ez érdekelni fogja