When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Az évtized vihara Izraelben - Videó

Az utóbbi húsz év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre és Izrael északi területeire csütörtökre virradó éjjel. A havazás miatt Jeruzsálemben az utak járhatatlanná váltak, reggelre leállt a tömegközlekedés a városban, és az iskolák is zárva tartanak. 

Az évtized vihara Izraelben - Videó

Elisa Peleg, a városi katasztrófavédelem illetékese az izraeli katonai rádióban arra kérte a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak otthonról. Peleg szerint az éjjeli hóviharhoz hasonlót 1992 óta nem tapasztaltak Izraelben. Mint mondta, Jeruzsálem belvárosát 10-15 centiméter vastag hótakaró borítja, és még ennél is rosszabb a helyzet a külső kerületekben.


"Legyen ez egy családi nap. Délutánra várhatóan emelkedik a hőmérséklet, és akkor majd el lehet intézni a bevásárlást" - mondta Peleg.

Az izraeli rádió közölte, hogy a Jeruzsálemet Tel-Avivval összekötő autópályát lezárták.

A rendkívüli időjárás következtében, főleg Tel-Aviv és Jeruzsálem negyedeiben, összesen 20 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A tájékoztatás szerint Izrael északi galileai régiójának nagy részét is teljesen megbénította az "évtized vihara". Az ország legmagasabban - a tengerszint felett 900 méteren - fekvő településén, Szafedban 30 centiméteres a hótakaró vastagsága. MTI 

 

Ez érdekelni fogja