When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Lelassult az élet a havazás miatt

Lassult a tömegközlekedés a fővárosban a tegnap délután kezdődött havazás miatt, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó. A társaság az éjszakai műszakban 69 munkagéppel folyamatosan dolgozott. Hajnalig az FKF mérése szerint Budapesten mintegy 5 centiméter hó hullott. 

Lelassult az élet a havazás miatt

A társaság az éjszakai műszakban 69 munkagéppel folyamatosan végezte az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető mellékútvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Hajnalig az FKF mérése szerint Budapesten mintegy 5 centiméter hó hullott.

A mellékutak havasak, takarításukat csak a csapadék megszűnését követően, mintegy 6 óra múlva tudja megkezdeni az FKF.  Arra kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Az FKF arról is tájékoztatott, hogy hómunkásokat vesz fel szerdán délelőtti munkavégzésre, amely 6 órakor kezdődik. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, címei megtalálhatók a www.fkf.hu címen, de érdeklődhetnek 06 40 353 353-as kék számon is. A nyolc órás munkavégzésért nettó 3350 forintot fizet a társaság. 

MTI

Ez érdekelni fogja