When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Köd, ónós eső, havazás lesz a héten

Az egész országra citromsárga figyelmeztetés van érvényben a sűrű köd és az ónos eső miatt.

 

 

Köd, ónós eső, havazás lesz a héten

Több helyen előfordul sűrű, zúzmarás köd, néhol hószállingózásra, ónos szitálásra is számítani lehet. Helyenként pár tized milliméter ónos eső is hullhat, elsősorban délelőtt a Dunántúl nyugati felén, kisebb valószínűséggel délután, este az Alföld északi részén.

Éjszaka is sokfelé képződik köd, ami csak lassan oszlik fel. Szerdán borult időre kell számítani, csak késő délutántól, estétől kezd el északnyugat felől felszakadozni a felhőzet. Északon, északkeleten helyenként fordulhat elő kisebb havazás, nyugaton, délnyugaton eső, zápor, de az átmeneti zónában ónos eső is előfordulhat. A Dunántúlon helyenként megélénkül, a Kisalföldön időnként meg is erősödhet a déli, délkeleti szél. Szerda délután a szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon élénk, a Fertő-tó térségében erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -3, +2 fok között alakul.

Csütörtöktől vasárnapig is sok lesz a felhő, csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Elszórtan a Dunántúlon több helyen valószínű eső, az időszak végén északkeleten, keleten helyenként havas eső, hó is előfordulhat. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 30 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 0, -5, majd -3, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fokról 3, 9 fokig emelkedik.

 

 

Ez érdekelni fogja