When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Fagyhalál és járhatatlan utak Ukrajnában

Tizennyolcan haltak meg az elmúlt napokban kihűlés és fagysérülések következtében Ukrajnában, közülük tizenketten a nyílt utcán, hárman lakásukban, hárman pedig kórházba szállításuk után - közölte az egészségügyi minisztérium. 

Fagyhalál és járhatatlan utak Ukrajnában

A legtöbben Kijev és Voliny megyében haltak meg. Összesen 108 személyt szállítottak kórházba. A legtöbben Kelet-Ukrajnában, Donyeck, Luhanszk és a nyugat-ukrajnai Lviv megyében kértek orvosi segítséget.

Kedden a katasztrófavédelem közlése szerint országszerte 135 településen nem volt áramellátás. A szolgáltatás kimaradása főként az ország nyugati és középső részét érinti.

A két napja hófúvások miatt Lviv megyében járhatatlanná vált Kijev-Csap autóutat kedden délelőtt szabaddá tették a forgalom számára, csaknem 400 járművet szabadítottak ki az éjjel a hó fogságából. Továbbra is járhatatlan viszont néhány út a szomszédos Ivano-Frankivszk és Vinnicja megyékben.

Az előrejelzések szerint kevesebb csapadék várható az elkövetkező napokban Ukrajnában, viszont erősödik a lehűlés, erős lesz a szél, az utakon továbbra is jegesedésre lehet számítani, az ország északi-keleti részein pedig a hőmérséklet elérheti a mínusz 22 fokot is. 

MTI 

Ez érdekelni fogja