When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Erdélyben köd, Moldvában hófúvás akadályozza a közlekedést

Az ukrán határ mentén fekvő romániai Botosani megyében 23 település továbbra is el van zárva a külvilágtól a hófúvások miatt - közölte kedden Dorina Lupu, a megyei katasztrófa-védelmi felügyelőség szóvivője. 

Erdélyben köd, Moldvában hófúvás akadályozza a közlekedést

Az ország északkeleti térségében, Bukovinában négy főútvonal volt járhatatlan kedden az utóbbi 24 óra kiadós havazása és az erős szél miatt. A román hírtelevíziók tájékoztatása szerint Saveni térsége már négy napja el van zárva a külvilágtól, helyenként két méter magas hótorlaszokat emelt a szél.

A bukaresti kormány kedden jóváhagyta 100 tonna gázolaj felhasználását az ország stratégiai tartalékából öt észak-moldvai megye hókotró gépei számára.
A reggeli órákban az észak-erdélyi autópályán a köd nehezítette a közlekedést: helyenként 50 méter alattira csökkent a látótávolság.

Szerda hajnaltól kezdődően a romániai meteorológiai szolgálat a Fekete-tenger melletti Dobrudzsára, Munténiára és Moldva déli részére adott ki sárga riasztást: csütörtök estig ebben a térségben erős havazás várható, a szél pedig helyenként óránkénti 70-80 kilométer sebességűre erősödhet.

MTI

Ez érdekelni fogja