When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kilenc napig hánykolódtak a tengeren az év vihara miatt

Kimentettek a tengerből három Fülöp-szigeteki halászt, akik több mint egy hétig, a Bopha tájfun pusztítása óta sodródtak étlen-szomjan kis csónakjukban a nyílt óceánon. 

Kilenc napig hánykolódtak a tengeren az év vihara miatt

Severino David katonai szóvivő szerint a hánykolódó csónakot a tengert pásztázó repülőgép vette észre mintegy 255 kilométerre keletre Davao Oriental tartománytól, amelyre kilenc nappal ezelőtt csapott le a tájfun. A halászok saját leleményességüknek köszönhetik megmenekülésüknek: elgyengültek és kiszáradás állapotában voltak, de még volt annyi erejük, hogy tükörrel fényjelet adjanak a túlélők után kutató repülőgépnek.

A Fülöp-szigeteki kormány csütörtöki összesítése szerint a Bopha tájfun halálos áldozatainak a száma már meghaladja a 900-at (a keddi jelentések még 714 halottról szóltak). A hatóságok 614 eltűntet tartanak számon. Mintegy kétezer településen okozott súlyos károkat az idei esztendő legpusztítóbb tájfunja, 149 lakóház romba dőlt. Egy héttel a tájfun után még mindig közel 80 ezer ember tartózkodik ideiglenes szállásokon.

MTI 

Ez érdekelni fogja