When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Kiadták a figyelmeztetést: közeleg a leghidegebb éjszaka

Egyes területeken akár -15 fok körüli, helyenként alatti hőmérséklet valószínű. 

Kiadták a figyelmeztetést: közeleg a leghidegebb éjszaka

Figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat a várható hideg és az eseteleges hófúvások miatt. A meteorológusok szerint szerdán és csütörtökön az ország déli megyéiben lehet erősebb szél. Az összefüggő hóval borított területeken a 45-65 km/h-s legerősebb széllökések az esti órákig hófúvást okozhatnak, majd mérséklődik a légmozgás. Az előrejelzések szerint a következő lehet a mostani tél eddigi leghidegebb éjszakája. Csütörtök reggelre pedig, főként a déli megyékben nagyobb területen is -15 fok körüli, helyenként alatti hőmérséklet valószínű. Nemcsak hazánkban, de Európa más országaiban is tombol a hideg. Ukrajnában 200 település maradt áram nélkül az erős havazás miatt. Hiába takarítja több száz hókotró Kijev utcáit, munkájuknak alig van eredménye. Ukrajnában szinte folyamatosan esik a hó és a havas eső, ráadásul a meteorológusok szerint ez a hétvégéig nem is változik majd. A fővároson kívüli utakon a közlekedési balesetek miatt hatalmas dugók alakultak ki.

Szerbiában már négy halálos áldozata van a télnek. A hófúvások miatt pedig 15 település több napja megközelíthetetlen az ország délnyugati részén. A vajdaságban többnyire járhatóak az utak, igaz csak lassan lehet haladni. A határátkelőknél azonban jelentős torlódásra lehet számítani, a havazás miatt ugyanis nem engedik be a teherautókat az országba. A téli idő Montenegróban a légi-, Horvátországban pedig a vasúti közlekedésben okoz jelentős fennakadást.

Németországban pedig több kilométeres kocsisorok alakultak ki országszerte, a jeges utakon ugyanis rengeteg a baleset. A frankfurti reptéren is késéseket okoz a havazás. Időbe tart ugyanis, amíg jégtelenítik a repülőgépeket felszállás előtt, ráadásul a kifutópályát is folyamatosan takarítani kell.

Forrás: hirado.hu

Ez érdekelni fogja