When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több mint hétszáz áldozata van a tájfunnak

A Bopha a legpusztítóbb tájfun a Fülöp-szigeteken a Washi óta, amely 2011 decemberében 1200 ember halálát okozta, főként Mindanao északi részén.

 

 

Több mint hétszáz áldozata van a tájfunnak

Már meghaladta a hétszázat a Fülöp-szigeteken a Bopha, az idei esztendő legpusztítóbb tájfunja halálos áldozatainak száma, és a katasztrófában több százan tűntek el, főleg halászok - közölték kedden a délkelet-ázsiai ország hatóságai kedden.

A polgári védelmi hatóság tájékoztatása szerint tájfunnak, amely múlt szerdán csapott le a szigetországra, eddig már legkevesebb 714 halálos áldozata van; többségük Mindanao szigetén élt. Az eltűntek száma 880. Feltehetőleg sokan közülük a már fellelt, de még nem azonosított 257 holttest között vannak. A 880 eltűntből 313-an halászok, akik még a tájfun kezdete előtt hajóztak ki a tengerre General Santosból, a tonhalhalászat fő kikötőjéből, de már nem tértek vissza oda.

Mintegy 115 ezer lakás dőlt romba, és több mint 116 ezren átmeneti szállásokon húzzák meg magukat, főleg középületekben, ahol addig maradhatnak, ameddig új otthonuk fel nem épül.

Az ENSZ hétfőn nemzetközi segélyek küldését sürgette a Fülöp-szigetek számára, 65 millió dollárban (mintegy 15 milliárd forint) jelölve meg a várt segítség összegét.

A Bopha a legpusztítóbb tájfun a Fülöp-szigeteken a Washi óta, amely 2011 decemberében 1200 ember halálát okozta, főként Mindanao északi részén. MTI

 

 

Ez érdekelni fogja