When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Hófehérke: hóban ragadt teherautóban szült az asszony - videó

Ketten meghaltak, több száz embert az autójából kellett kimenteni az utakon a rendkívül erős hófúvások és a sarkvidéki szél miatt Szerbiában. Európa több országában és az Egyesült Államokban is téli viharok tombolnak.  

Hófehérke: hóban ragadt teherautóban szült az asszony - videó

Félméteres hó, sok helyen két méter magas hótorlasz zárt el több tucat települést a külvilágtól Szerbiában. Az ország északi és középső részén a hadsereg katonái tisztították meg az utakat és szabadítottak ki közel hétszáz embert a hó fogságából. A magyar határhoz vezető út több, mint fél napig járhatatlan volt.  A nehézségek ellenére volt, aki nem vesztette el a humorát. Egy asszony, aki egy hóban ragadt teherautóban szülte meg tegnap kislányát, Hófehérkének nevezte el a babát.

Tombol a tél az Egyesült Államokban is. Dakota, Minnesota és Wisconsin államokban arra figyelmeztették az autósokat, hogy ha tehetik, egyáltalán ne üljenek autóba. Az előrejelzések szerint ráadásul a következő napokban sem lesz jobb idő Amerika középső részén. 
Mongóliában azonban inkább örömöt szerzett, nem pedig bosszúságot okozott a rettenetes idő. A helyieknek meg sem kottyan a szokásos mínusz harminc fok, sőt, többtucat ember a jeges vízben úszkálva élvezte, hogy - ahogy egyikük fogalmazott - keblére ölelheti a természetet. 

 "A hideg idő a természet körforgásának része. Élvezzük tehát a hideget és a boldogságot, amit természet anyánk ad nekünk" - mondta az egyik úszó, aki Guiness rekordot döntött egyszer azzal, hogy több, mint egy órát pihengetett a jeges vízben. Az úszók többsége arra panaszkodott, hogy a víz most kétszer olyan meleg, mint más években, amikor mínusz negyven fokban élvezhetik az úszkálást Mongóliában.

atv.hu 

Ez érdekelni fogja