When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Káoszt okoztak a mínuszok

Az európai hideghullám Görögország északi részét is elérte. A térségbeli kisváros, Florina környékén hétfő reggel mínusz 5-7 fokos hideget mértek. Számos út csak hólánccal járható - közölte hétfőn a görög meteorológiai szolgálat.

Káoszt okoztak a mínuszok

Ugyanakkor Athénban sütött a nap, és plusz 11 fok volt a hőmérséklet. Kréta szigetén plusz 14 fokot mértek.
Florinában az eljegesedett utak miatt hétfőn zárva maradtak az iskolák. A következő két napra további fagyot jeleznek előre. Szaloniki kikötővárosban közlekedési káosz alakult ki. A rendőrség közlése szerint ónos eső miatt több baleset történt.

Körkép - halálos áldozatai is vannak már a hidegnek

Áldozatohat szedett a fagy Lengyelország középső részén, a harmadik halottra az ország keleti vidékén találtak - közölte egy rendőrségi szóvivő múlt héten szombaton. Lengyelországban az első hideghullám már 14 halottat szedett októberben, tavaly hozzávetőleg kétszázan haltak meg kihűlés miatt. Az áldozatok jórészt hajléktalanok.

Csehországban még hidegebbre fordult az időjárás, a hőmérséklet mínusz 27 fokig süllyedt. Az idei tél első áldozata az ország északi részén, Plavyban halt meg. A 67 éves férfi holttestére otthonának közelében találtak rá a hatóságok tájékoztatása szerint.

Gondok Szerbiában és Horvátországban is

Szerbiában egy hatvanas éveiben járó férfi halt meg a hideg miatt újvidéki otthonában. Ő az idei tél első halottja a balkáni országban, ahol a havazás bénította meg a közlekedést az ország északi részében. A szomszédos Horvátoszágban 40 centiméter hó esett, a zágrábi repülőteret nyolc órára be kellett zárni.

Forrás. mno.hu

Ez érdekelni fogja