When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Nagy erőkkel dolgoznak a hóakadályok megszüntetésén

Teljes kapacitással dolgoznak a hóakadályok megszüntetésén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségei - közölte a társaság vasárnap.

Nagy erőkkel dolgoznak a hóakadályok megszüntetésén

A közlemény szerint a közútkezelőnek országosan jelenleg mintegy 100 munkagépe és 600 munkatársa végzi az utak takarítását és síkosságmentesítését.

Kitértek rá: a szombati havazás, illetve hóátfúvások nyomán még hókásásak, latyakosak a fő- és a mellékutak a nyugati, déli megyékben, főleg Baranyában, Zalában, Lenti és Nagykanizsa, ezen kívül Mohács, Baja, Szeged és Makó térségében. A csapadékzóna kelet felé húzódott, ott jelenleg intenzíven havazik. Ezeken a területeken a friss hó nyomán szintén latyakos, hókásás az utak burkolata.

Hófúvások miatt a 43-as főút Makó és Nagylak, valamint a 4414-es út Maroslele és Makó közötti szakaszát le kellett zárni. Az utak felszabadításán folyamatosan dolgoznak, a munkát azonban nehezíti a szél, amely visszahordja az úttestre a lekotort havat, illetve az is, hogy a kamionok elakadása következtében kialakult kocsisor miatt a hómarók nem jutnak előre.

A közútkezelő utalt rá: a hajnali, reggeli órákban az 5508-as út Katymár-Bácsborsód, az 5501-es út Baja-Bácsbokod és Tótkomlós-Békéssámson közötti út szintén járhatatlan volt, ezeket a szakaszokat azonban sikerült ismét járhatóvá tennie a társaságnak.

Somogy megyében a 67-es főút Boldogasszonyfa és Simonfa közötti szakaszán a korábban elrendelt kötelező hólánc-használatot feloldották, ilyen intézkedés már sehol sincs érvényben. MTI