When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Igazán télies lesz a hétvégi időjárás: hófúvással, viharos széllel

Úgy tűnik hazánkba is beköszöntött az igazi tél. A hét végén többfelé várható havazás. Erős, viharos széllökésekre és hófúvásra is fel kell készülni.

 

Igazán télies lesz a hétvégi időjárás: hófúvással, viharos széllel

Ma még  nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csak az északkeleti, keleti határvidék közelében valószínű több felhő, és ott lehet helyenként egy-egy hózápor is.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 Celsius-fok között várható, de a havas, derült, szélvédett helyeken mínusz 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. A maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok lesznek.

Szombaton viszont már túlnyomóan borult lesz az idő. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható havazás, délen jelentős mennyiségű csapadék valószínű.  Az északkeleti szél megerősödhet és hófúvásra is számítani lehet. A minimum-hőmérséklet többnyire mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű.

Vasárnap is sokfelé fog havazni, a viharos északi szél hófúvást okoz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakulhat.

 

 

Ez érdekelni fogja