When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Vihar: Hajószerencsétlenségek a török partoknál

Egy teherszállító hajó elsüllyedt, egy másik hajó pedig felborult kedden a Fekete-tenger törökországi partjainál dúló vihar következtében.

Vihar: Hajószerencsétlenségek a török partoknál

A hajók mentésére siető egyik hajó is szerencsétlenül járt, többen meghaltak.

A szenet szállító orosz teherhajó Isztambul közelében lett a habok martaléka, tizenkét fős legénységét - tizenegy ukrán és egy orosz matrózt - a parti őrség helikopterrel és mentőhajókkal keresi, amelyek közül az egyik sziklának ütközött és elsüllyedt.

A mentőhajón lévők közül ketten meghaltak, az orosz hajó legénységéből négy tengerészt megmentettek, egyet halva találtak, 10 embert még keresnek, akik közül hárman szintén a mentőhajón tartózkodtak. A Volgo Balt 199 hajó Saints Kitts és Nevis zászlaja alatt Oroszországból tartott Antalya török kikötőbe, és kedden tűnt el a radarról, vészjeleket nem adott le.

A vihar következtében felborult másik hajó tizennégy fős legénysége is bajba került, az ő kimentésükre is bevetették a török parti őrséget. A BBC Adriatic Antigua és Barbuda zászlaja alatt hajózik.

A török Parti Biztonság Igazgatóság vezetője, Salih Orakci elmondta, hogy "a tenger rendkívül viharos, ami megnehezíti a mentést, de Isten akaratából megmentjük azt a hajót" - utalt a BBC Adriaticára.

MTI

 

Ez érdekelni fogja