When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több tucatnyi halottja van a Fülöp-szigetekre lecsapó tájfunnak - Videó

Ötvennél is többen haltak meg a Fülöp-szigetekhez tartozó Mindanao-szigeten, ahol kedden csapott le a Bopha tájfun.

Több tucatnyi halottja van a Fülöp-szigetekre lecsapó tájfunnak - Videó

 

Arturo Uy, Valle de Compostela kormányzója elmondta, hogy a régióban egy földcsuszamlás legalább 43 helybeli, illetve a mentésben részt vevő katona életét követelte - közölte az ABS-CBN helyi televízió. A többi 11 halálos áldozatot Mindanao más részeiből jelentették.

A hatóságok a tájfun érkezésére készülve 60 ezer embert menekítettek biztonságos helyre Mindanao keleti tartományaiban.

A szélsőséges időjárás által érintett területeken több mint 150 repülőjáratot felfüggesztettek, az iskolákban pedig nem volt tanítás. A polgári védelem közölte, hogy több helyütt szünetel az áramellátás, a heves esőzések miatt pedig a mindanaói úthálózat egészén akadozik a forgalom.

Az országos meteorológiai szolgálat előzőleg azt jelentette, hogy a helyiek nyelvén Pablo néven emlegetett tájfun keletről nyugatra tartva szeli át a Fülöp-szigeteket, és Palawan szigetén keresztül a Dél-kínai-tenger felé haladva csütörtökön hagyja majd el az országot.

A tájfun azonban irányt váltott, most északnyugatnak tart, és a középső Visayas régión - Bohol, Negros és Cebú szigetén - halad majd keresztül. Benigno Aquino Fülöp-szigeteki elnök az állami televízióban arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a Bopha az idei legerősebb tájfun, amelyet komolyan kell venni.

A Bopha az utolsó a Fülöp-szigeteken a június és november közötti időszakban végigsöprő tájfunok sorában. Augusztusban országszerte 180-an vesztették életüket a hurrikánok és trópusi viharok következtében.MTI

 

Ez érdekelni fogja