When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Olaszországi időjárás: országos riasztás lépett életbe

Országos riasztást léptetett életbe szerdán az olasz katasztrófavédelem az Itáliát sújtó esőzések miatt, melyek a november közepi áradásokat követik.

Olaszországi időjárás: országos riasztás lépett életbe

Ismét víz alatt vannak Olaszország északi és középső tartományai. A riasztást azonban országos szinten rendelték el a csütörtök estig az egész olasz csizmát sújtó viharok miatt. A Medúzának elkeresztelt ciklon Friuli Venezia Giulia, Veneto, Piemonte, Toscana, Liguria, Marche, Lazio és Campania tartományba hozott esőt, de a rendkívüli mennyiségű csapadék Szardínia szigetén is nehézségeket teremtett. 

Firenzét a sajtó szerint "vízbomba" találta el: három óra alatt ötven milliméter csapadék hullott le, a megduzzadt patakok elárasztották a várost. A lakosok az épületek felsőbb emeleteire menekültek. A liguriai Genovában a legmagasabb fokú riasztás érvényes, szerdán az iskolák zárva maradtak. A toszkán Carrarában az éjszaka húsz családot evakuáltak. Velencében ismét 130 centiméter fölé emelkedett a vízállás, a szigeteket újabb ár fenyegeti. November közepén Itáliának ugyanezt a részét sújtotta a csapadék okozta áradás. A meteorológusok esőt jósoltak egészen vasárnapig, ám a jelenleg húsz fok körüli hőmérséklet jelentős csökkenésével. December elsejétől Olaszországba is meg kellene érkeznie a télnek. 

Forrás: magyarhirlap.hu

 

Ez érdekelni fogja