When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Újra kolerajárvány pusztít Haitin a Sandy hurrikán után

A Sandy hurrikán pusztítása után kiújult a kolerajárvány Haitin: az elmúlt napokban 44 halálesetet jegyeztek föl - közölték hétfőn a helyi egészségügyi hatóságok.

Újra kolerajárvány pusztít Haitin a Sandy hurrikán után

Több mint 5 ezer kolerás megbetegedést észleltek az októberi természeti csapás óta a karibi országban. Segélyszervezetek szerint különösen a főváros, Port-au-Prince körüli menekülttáborokban emelkedett a bakteriális bélfertőzések száma.

A Sandy hurrikán több mint 750 millió dolláros kárt okozott az egyébként is koldusszegény országban. A haiti kormány szükségállapotot hirdetett, és külföldi segélyért folyamodott.

Egészségügyi szakértők szerint a kolera-megbetegedések számának növekedése a Sandy okozta rendkívül heves esőzéssel függ össze. Az óriási mennyiségű csapadék elősegítette a fertőzés terjedését, mert Haitin nem megoldott sem a szennyvízelvezetés, sem a szemétszállítás.

A járvány - több mint száz év után - 2010 októberében jelent meg ismét Haitin, az az év eleji pusztító erejű földrengés után. A hivatalos statisztikák szerint eddig összesen csaknem 340 ezren betegedtek meg, és közülük 7600-an meghaltak. Az országban a földrengés óta csaknem 400 ezer ember még mindig sátrakban él.

MTI

 

Ez érdekelni fogja