When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Pusztító áradás Nigériában - milliók hagyták el lakhelyüket (Videó)

Eddig az egyik legsúlyosabb áradás pusztított Nigériában. Több mint két millió embert kellett kitelepítenie a helyi katasztrófa elhárítás munkatársainak.

 

Pusztító áradás Nigériában - milliók hagyták el lakhelyüket (Videó)

Súlyos áradásokat eredményezett az esős évszak, mely általában májustól szeptemberig tart, de az idén októberben is esett.  Legalább 50 éve nem volt ekkora árvíz az országban, az áradat teljes falvakat mosott el. Több déli város is víz alá került. Goodluck Jonathan, Nigériai elnöke „nemzeti katasztrófának" minősítette az áradásokat. A nigériai katasztrófavédelem információi szerint az időn összesen 7,7 millió embert érintett valamilyen formában az árvíz. Július 1 és október 31 között 363 ember halt meg és 18 282-an kényszerültek orvosi kezelésre. Az árvíz miatt az olajtermelés is szünetel a Niger Delta térségében, ami súlyosan érintheti a nigériai gazdaságot. Az ország kakaó termése is nagy valószínűséggel visszaesik az idén - jelezték a termelők. Körülbelül 300 ezer tonnával kevesebbet fognak tudni betakarítani. Ennek ellenére a kormány kijelentette, hogy az áradások miatt nem kell élelmiszerhiánytól tartani.

 

Ez érdekelni fogja