When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Apadt a Rába Körmendnél, enyhítették az árvízvédelmi készültséget

Tovább apadt a Rába vízszintje Körmendnél, ezért reggel hat órakor első fokúra minősítették vissza az árvízvédelmi készültséget a folyószakaszon - közölte csütörtökön a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Apadt a Rába Körmendnél, enyhítették az árvízvédelmi készültséget

Jelenleg Rum és Kám térségében tart az árhullám, a folyó alsóbb szakaszán még lehet számítani úgynevezett völgyi elöntésekre, de Sárvárnál, ahol még ezután tetőzik majd a vízszint, árvízvédelmi fokozat elrendelésére sem lesz szükség.
    A vízügyi igazgató elmondása szerint az épülő szentgotthárdi duzzasztónál károkat okozott a mederfalban az áradás, ezért az apadás ellenére egyelőre ott is fenntartják az első fokú árvízvédelmi fokozatot, hamarosan megkezdik a helyreállítási munkákat.
    Vízátfolyások miatt már csak a Molnaszecsőd és Döröske közötti utat tartják lezárva. A patakok az elmúlt órákban szintén tovább apadtak Vas megyében - tette hozzá.

MTI

Ez érdekelni fogja