When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Murán

Hajnalban elérte az elsőfokú készültségi szintet és várhatóan délután tetőzik a Mura folyó Letenyénél - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezetője szerdán az MTI-t.

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Murán

Gaál Róbert közölte: a folyó az elmúlt 24 órában mérsékelten, egyenletesen áradt, Letenyénél hajnalban érte el az elsőfokú készültséget jelentő 330 centimétert. Ezen a szakaszon az árhullám tetőzése délutánra várható, a becslések szerint 380 centiméter körüli vízállással.
    Murakeresztúron megjelent a víz a hullámtér területén, ezért a zsilipeket lezárták. Az igazgatóság gátőrei, műszaki szakemberei ezen a szakaszon is fokozottan járőröznek - tette hozzá.
    A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján szerdán azt közölte, hogy a Mura mentén fekvő hat település közül a legnagyobb figyelmet Muraszemenye térségére, az önkormányzati védvonalra kell fordítaniuk.
    A védekezéshez a településen három helyszínen 15 köbméter homokot tárolnak és előkészítettek 500 darab homokzsákot. A védekezéshez a településen 10 polgári védelmi műszaki kézi mentő és 10 közmunkás vonható be, ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a Mura teljes zalai szakaszára vonatkozóan nem lesz szükség lakosságvédelmi intézkedésre.
MTI

Ez érdekelni fogja