When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ahol megmaradt a hó Magyarországon

Országszerte sokfelé havazott és a magasabban fekvő területeken meg is maradt a hótakaró. A soproni meteorológiai állomáson, a Kurucdombon reggel 8 centiméteres hóvastagságot mértek, a Soproni-hegységben, Brennbergbányán 15 centiméteres hótakaró alakult ki, a Kékestetőn pedig 10 centiméter hó hullott.

Ahol megmaradt a hó Magyarországon

Az Alpokalján, a Kisalföldön, illetve a Bakonyban is sok helyen alakult ki összefüggő hóréteg. A Mátra legmagasabb csúcsán már nem esik a hó, de a reggeli intenzív havazás eredményeként, a mínusz 4 fokos hőmérsékletben 10 centiméteres összefüggő hóréteg alakult ki.

Dobogókőn 2-4 centiméter vastag a hótakaró. A csapadékzóna északkelet felé lassanként elhagyja az országot, de hétfő estig az Északi-középhegységben további 5 centiméternyi friss hó hullhat, az éjszakai órákban pedig a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföld nyugati területein akár 2 centiméteres hóréteg is képződhet.

Forrás:  InfoRádió / MTI

Ez érdekelni fogja