When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Árvíz öntötte el a zarándokhelyet (VIDEÓ)

Árvíz öntötte el a híres délnyugat-franciaországi zarándokhelyet, Lourdes-ot, vasárnap viszont már megkezdődött az apadás a Gave de Pau folyón - közölte a polgármesteri hivatal válságcsoportja.

Árvíz öntötte el a zarándokhelyet (VIDEÓ)

„Kezd visszatérni a normális állapot, már nincs nagyobb probléma" - mondta David Ribeiro, Bagneres-de-Bigorre település alprefektusa.

Szombaton a tűzoltók 450 különböző nemzetiségű zarándokot, közöttük betegeket menekítettek ki több lourdes-i szállodából. Az alsóváros több szállodáját öntötte el a víz, a vendégeket másutt helyezték el.

Az évente 6 millió zarándok által látogatott lourdes-i szentélyek egyelőre zárva tartanak. Várhatóan a hét elején nyitnak ki ismét, a víz kiszivattyúzása, a takarítás és a helyreállítás után.

Szombaton a massabielle-i barlangot - ahol a katolikus hit szerint Szűz Mária 1858-ban megjelent Bernadette Soubirous-nak, egy egyszerű parasztlánynak - másfél méteres víz borította. MTI

Ez érdekelni fogja