When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Eltitkolták, hogy már 15 éve vége a globális felmelegedésnek

A mutatók szerint 1997 és 2012 között már nem volt lényeges változás a globális átlaghőmérsékletben. 1980-tól valóban volt egy emelkedés, de egy eltitkolt jelentés szerint ennek már 16 éve vége - írja a Daily Mail.

 

Eltitkolták, hogy már 15 éve vége a globális felmelegedésnek

A szünet így már legalább annyi ideje tart, mint a veszélyesnek kikiáltott folyamat. De miért csak a múlt héten derül erre fény és kinek állt érdekében mindezt titokban tartani?

A jelentés szép csendben került fel az internetre és semmilyen sajtóvisszhangot sem kapott egészen szombatig. Ezek az adatok teljesen ellentmondanak azoknak a jelentéseknek, amelyekkel folyamatosan bombázzák a népet, miszerint nyakunkon a globális felmelegedés kritikus időszaka. Jönnek a nagy olvadások, árvizek és talán a világvége is.

Sok tudós azonban kitart álláspontja mellett, mert szerintük 15-16 év még nem elegendő bizonyíték ahhoz, hogy a folyamat megállt és esetleg visszafordul. A mérések mindenesetre hitelesek, hiszen az adatokat 3000 szárazföldi és vízi pontról gyűjtötték össze, tehát azokat nem lehet vitatni.

Ez azt jelenti, hogy ha szigorúan vesszük mégis csak van globális felmelegedés, de egy kis pihenőt tart a folyamat. Ami viszont biztos (és megnyugtató), hogy idén emiatt még biztosan nem lesz világvége. A következő konferenciákon a tudósok pedig majd eldöntik, hogy valóban csak szünetről van szó vagy tényleg megállt a folyamat véglegesen és fellélegezhetünk.

Forrás: mon.hu

 

Ez érdekelni fogja