When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Törvényt írnak az időjárásról

A Vidékfejlesztési Minisztérium azt tervezi, hogy még ebben a parlamenti ciklusban az Országgyűlés elé terjeszti a meteorológiáról szóló törvényjavaslatot.

 

Törvényt írnak az időjárásról

A tárca célja, hogy a meteorológiai tevékenységről egy szakmailag teljes mértékig megalapozott jogszabály szülessen, amely tartalmazza a meteorológiai tevékenységet végző személyek jogait és kötelezettségeit, illetve a meteorológiai előrejelzés és a veszélyjelzés végzésének feltételeit, továbbá a meteorológiai szolgáltatás és operatív kutatás anyagi alapjainak egyértelmű biztosítását.

A parlamenti honlapon elérhető tájékoztatásában Fazekas Sándor felidézi, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat működésének szabályait jelenleg kormányrendelet állapítja meg, de az annak életbe lépése óta eltelt idő, valamint a bekövetkezett változások indokolttá teszik a jogszabály felülvizsgálatát.

„A hazai meteorológia mintegy 140 éves hagyományra épülő, rendkívül kiterjedt tudáshalmazt felölelő önálló diszciplína, a mindennapi élet szerves része, a gazdaság és gazdálkodás fontos befolyásoló tényezője, a jövő problémáinak megoldásában komoly szerepet játszó tudomány és erőforrás" - írta a tárcavezető.

Forrás: MTI

 

Ez érdekelni fogja