When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földrengés Indonéziában és Japánban

Erős, 6,7-es földrengés volt pénteken Indonézia keleti részénél, az ott élők pánikba estek, de az első jelentések szerint csak kisebb károk keletkeztek. Japán keleti részén pedig ötös erősségű rengés volt. Szökőárriadót egyik esetben sem rendeltek el.

Földrengés Indonéziában és Japánban

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint az indonéziai földrengés középpontja Maluku tartomány Dobo nevű falujától 108 kilométerrel északra, a tenger alatt 24 kilométeres mélységben volt, és két 4,9-es erősségű utórengés követte. Az indonéz meteorológiai és geofizikai intézet először 7-es erősségűnek mérte a földmozgást, és közölte, hogy cunamit nem váltott ki.

Dobo falu esik a legközelebb a rengés középpontjához. Az ottani közigazgatási hivatal egyik tisztségviselője közölte, hogy érték károk a település házait, de a mértéküket egyelőre nem ismerik. A helyiek ijedtükben kiszaladtak az utcára.

Az NHK japán közszolgálati tévé szerint a Honsú sziget keleti partján érezhető földrengés 5-ös erősségű volt, az USGS szerint 5,1-es. Kárról nem érkezett jelentés.

 MTI

 

Ez érdekelni fogja