When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Földrengés Indonézia keleti partvidékén

Erős, 6,3-es fokozatú földrengés volt hétfőn az Indonéziához tartozó Maluku-szigetek (korábbi nevén Fűszer-szigetek) partjainál - jelentette az amerikai földtani intézet (USGS).

Földrengés Indonézia keleti partvidékén

A helyi idő szerint hétfőn 18 óra 43 perckor bekövetkezett földmozgás epicentrumát a Banda-tengerben, Maluku tartomány fővárosától, Ambontól 139 kilométerrel délkeletre, 34 kilométeres mélységben regisztrálták - tájékoztatott az USGS. Az első rengést mintegy 20 perccel később egy 4,9-es erősségű földmozgás követte ugyanabban a térségben.

Áldozatokról nem érkezett jelentés, és szökőárriadót sem rendeltek el.

Indonézia az úgynevezett tűzgyűrűn található, ahol rendkívül nagy a szeizmikus és a vulkanikus aktivitás, s a térségben évente csaknem 7 ezer földrengést regisztrálnak.

Az USGS egy másik erős földmozgásról is beszámolt: helyi idő szerint vasárnap 23 óra 26 perckor Mexikó nyugati partjainál, a Kaliforniai-öbölben, Los Mochistól 102 kilométerrel délnyugatra jegyeztek fel egy 6-os fokozatú rengést. A helyi hatóságok közlése szerint kisebb pánik tört ki a földrengés nyomán, de károkról és áldozatokról nincs hír. MTI

Ez érdekelni fogja