When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tombol a dengue-láz Kambodzsában

Kambodzsában legalább 34 483 ember betegedett meg dengue-lázban az év első kilenc hónapjában; 166 százalékkal több volt a beteg, mint a tavalyi év hasonló időszakában, és 146 gyerek halt meg, míg tavaly az első kilenc hónapban 59 - közölte szerdán kambodzsai járványügyi központ.

Tombol a dengue-láz Kambodzsában

Csar Meng Csuor, a kambodzsai járványügyi központ igazgatója szerint a gyerekek körében a halálesetek hirtelen növekedése azzal magyarázható, hogy a szülők előbb magánklinikára viszik őket, majd amikor súlyosbodik az állapotuk, csak akkor kerülnek állami kórházba. Ekkor azonban már túl késő, nem tudnak rajtuk segíteni.

Az Aedes aegypti nevű szúnyogok által terjesztette dengue-láz jellemző tünetei: magas láz, fejfájás, ízületi, izom- és csontfájdalom. Súlyos esetekben vérzéssel járó láz léphet fel, és ez halállal végződhet. A betegség évente 50-100 millió embert veszélyeztet a trópusi és szubtrópusi régiókban.

Kambodzsában általában az esős időszak beköszöntével, májusban kezd terjedni a betegség, és a járvány októberig tart.
MTI

Ez érdekelni fogja