When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Tegnap rekord meleg, a hétvége tiszta eső

Csütörtökön a legmagasabb napi minimum-, majd az országos napi melegrekord is megdőlt, jelentette be az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mostanáig 1994-ben volt a legenyhébb az szeptember 27-i hajnal, akkor Pécsett 19,8 fok volt. Most viszont Győrben a leghidegebb órában is 21,8 fokot mértek.

Tegnap rekord meleg, a hétvége tiszta eső

A rekord meleg a nappali órákban is folytatódott. Eddig ezen a napon 32,2 fok volt az országos rekord, amelyet 1942-ben Túrkevén rögzítettek. Most Orosházán csaknem fél fokkal melegebb volt, az új országos napi melegrekord 32,6 fok - írta az MTI és az Index.

Csütörtökön késő estére már 15-22 fokra esik vissza a hőmérséklet, a szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, időnként megerősödik, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Pénteken északon napos, száraz idő ígérkezik, ugyanakkor délen sok lesz a felhő, arrafelé elszórtan eső, zápor előfordulhat. Napközben 18-26 fok lehet a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton estétől több helyen lehet zápor, néhol zivatar is. Vasárnap több helyen, majd főként keleten várható eső, zápor, megerősödik az északnyugatira forduló szél.

Ez érdekelni fogja