When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Több száz otthonból evakuálták az embereket az áradások miatt Angliában (Videó)

A hirtelen csapadékosra fordult időjárás igen komoly árhullámot indított el az Egyesült Királyságban. Anglia, Skócia és Wales jelentős területén van érvényben árvízvédelmi készültség.

Több száz otthonból evakuálták az embereket az áradások miatt Angliában (Videó)

Egyetlen nap alatt több mint egy havi csapadékmennyiség hullott az Egyesült Királyság jelentős részén, ami komoly áradásokat indított el. Lakóházak százaiból kellett evakuálni a lakókat és gépkocsivezetők százai hagyták maguk mögött járműveiket a hirtelen emelkedő vízszint miatt. A legsúlyosabb a helyzet az északkeleti területeken, és Anglia, Wales, valamint Skócia területén összesen 84 térségben árvízi figyelmeztetés, 144 térségben pedig riasztás van érvényben.
Az áradás fennakadásokat okoz a közlekedésben, jelentős késések vannak a vasútvonalakon is. vannak területek, ahol a víz magassága megközelíti, illetve meghaladja az egy métert.
Skócia tengerparti településein nem mindennapi jelenséget tapasztaltak. A vihar hatalmas hullámokat korbácsolt, szinte habzott a víz. A tengeri hab elöntötte a partszakaszokat. (Lásd a második videón)

Az északi területeken várhatóan megszűnik a csapadék utánpótlása, azonban délnyugaton és Közép-Angliában további felhőszakadások várhatók.
A MetOffice közlése szerint vasárnap óta a legtöbb csapadékot - 108 mm - Ravensworthben (Észak-Yorkshire) mérték, ugyanitt a szeptemberi átlagos csapadékmennyiség mindössze 47 mm.

 

Forrás: katasztrofak.abbcenter.com

Ez érdekelni fogja