When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Vlagyivosztok vízben áll - fotó, videó

Az orosz tengermellékre, legfőképpen Vlagyivosztokra csapott le keddre virradóra a Szanba tájfun: a térség „főváros"-ára rövid idő alatt 107 milliméter eső hullott, s ebből 87 milliméter az éjszaka folyamán.

Vlagyivosztok vízben áll  - fotó, videó

Egy nap alatt egy hónapi vízmennyiség zúdult a területre. Vlagyivosztokban számos utca és parkolóház víz alá került, egyebek közt a város pályaudvaránál és repülőterénél. Sok utas csak jelentős késéssel ért ki a légikikötőbe. A nagy mennyiségű csapadék miatt a környék minden folyóján 1-2 méterrel megemelkedett a vízszint, a nap folyamán ezek a vizek várhatóan kilépnek medrükből, utakat és mezőgazdasági területeket elárasztva.

A tájfun miatt csendesebb vizekre, kikötőkbe menekültek a térség szigetei között közlekedő kompok. Egy-egy ilyen kompon 26 vasúti vagon és száz utas fér el. Az orosz partok közelében keresett menedéket hatvan dél-koreai halászhajó is.

Az előrejelzések szerint a Szanba még legfeljebb két napig tombol a térségben, ezt követően pedig Szahalin felé folytatja útját.

A viharos forgószél előzőleg Dél-Koreában pusztított, ahol a heves esőzések okozta földcsuszamlásban ketten meghaltak, több százan hajléktalanná váltak, s tízezrek maradtak áramszolgáltatás nélkül. MTI

 

Ez érdekelni fogja