When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Ősi ékszereket tárt fel az eső Dakarban

Több ezer éves edénydarabok, kőeszközök és ékszerek kerültek elő Dakarban a heves esőzések kiváltotta áradások eredményeképpen.

Ősi ékszereket tárt fel az eső Dakarban

Moustapha Sall, a dakari Cheick Anta Diop Egyetem kutatója elmondta, véletlenül bukkant a tárgyi leletekre, mikor az augusztus 26-i esőzések után útja a főváros északkeleti részében lévő Ouest-Foire régióba vitte.

„Az elárasztott területen járva cserépedénydarabokat, ékszerként használt kilyuggatott kagylókat, apró köveket, többek között kőpengéket találtam. A víz elmosta a homokot, és felfedte ezeket a régészeti tárgyakat."

Sall szerint a területen számos építkezés folyik, a munkások már jelezték, hogy belebotlottak kagyló- és edénymaradványokba, így ezek a területek további régészeti lelőhelyeket rejthetnek.

„Kielemezzük majd a felfedezett tárgyakat, és elküldjük az egyetem laboratóriumába, ott megállapítják pontos korukat" - tette hozzá.

Alioune Deme, az egyetem másik szakembere szerint a leletek kora a Kr. e. 2000-7000 közötti tartományra tehető.

Forrás: hirado.hu

 

Ez érdekelni fogja