When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

A világ tíz legszebb tava - fotóriport.

Nézzék meg a világ tíz legszebb tavát:

A világ tíz legszebb tava - fotóriport.

Matheson tó, Új-Zéland legszélvédettebb tava, a legtöbbet képeslapokon szereplő tó.
A Plitvicei-tavak Horvátországban található tórendszer. Európa egyik legszebb természeti látványossága
A Bajkál-tó a Jenyiszej folyó vízgyűjtő területén, Dél-Szibériában, Oroszországban található. A legközelebbi nagyváros Irkutszk. Az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalai-Nor, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava. Magában foglalja a Föld édesvízkészletének egyötödét. Egyedi ökoszisztémájának köszönhetően 1996-ban a tavat és környező területet felvették a világörökségek közé.
A Sziklás Hegység egyik legszebb tava Banff Nemzeti Park, Kanada.
Atitlán-tó (Guatemala)
Az USA Oregon nevű államában terül el a Crater Lake Nemzeti Park. Az ország legmélyebb tava található itt, mely 1800 méter feletti magasságban terül el. A vize olyan, mintha egy hatalmas tintatartóba néznénk. A "kékek kékje" ! Kráter tó, a mélysége 600 !!! méter, átmérője több, mint kb 16 km , kerülete meghaladja a 40 km-t.
A Loch Lomond édesvizű tó a Skót Felföld határán. Nagy-Britannia legnagyobb tava, amely temérdek szigetet tartalmaz, például az Inchmurrint, amely a legnagyobb tavi sziget a brit szigetvilágban.
Annecy-tó, Franciaország
A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. A tó az utolsó jégkorszakban képződött. Köszönhetően elhelyezkedésének, a mediterrán flórának és a kellemes klímának, a Garda-tó az egyik legnépszerűbb úti cél Észak-Olaszországban.
A Nakuru-tó Nemzeti Park Kenya Hasadékvölgy tartományában, Nairobitól 160 km-re, Nakuru városától délre a Nakuru-tavat körülölelő területen fekszik. A természetvédelmi terület központi része a Nakuru-tó, melyben az itt bőségesen található táplálék flamingók hatalmas tömegeit vonzzák a tó partjaira. A nemzeti parkot 1999. augusztus 16-án felvették az UNESCO Világörökségi javaslati listájára.

Ez érdekelni fogja