When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.

Lecsapott Okinavára a Bolaven tájfun

Négy ember sebesült meg, és több mint 75 ezer háztartás maradt áram nélkül hétfőre virradóra a Bolaven névre keresztelt tájfun következtében, amely a vártnál kisebb károkat okozott Japán területen.

Lecsapott Okinavára a Bolaven tájfun

A hatóságok sokkal nagyobb pusztításra számítottak, hiszen a meteorológiai szolgálat szerint 1956 óta nem tombolt ilyen erős tájfun a térségben. Az 1,4 millió lakosú Okinava-szigetcsoport településein már vasárnap is éreztette hatását, hiszen megbénult a közúti forgalom, leállították a hajók közlekedését, töröltek minden járatot az okinavai főváros, Naha repülőterén. Az erősödő szél villanyvezetéket szakított le, a helyi lakosok pedig már folyamatosan kezdték elhagyni otthonaikat. Hétfőn zárva maradtak az iskolák és az állami intézmények az áramszünet miatt.

Az Okinava-szigeteken állomásozó mintegy 50 ezer amerikai katona életét is befolyásolta a tájfun. A Kadena légibázist kiszolgáló épületeket zárva tartották, a bázis környékén pedig a minimálisra csökkentették a forgalmat.

A Bolaven tájfun Okinava után a Kelet-Kínai-tengeren, majd a Sárga-tengeren fog végighaladni, és valószínűleg végigsöpör Dél-Korea déli partvidékén is.
MTI

Ez érdekelni fogja